2012. július 24., kedd

Kedves Olvasók!

Most egy hosszabb bejegyzéssel jövök:

A 7 szépség-tévhit:

1.) Zsíros bőrt gyakrabban kell mosni. Nem igaz!!!!
    Éppen az ellenkezőjét érhetjük el vele,ha túlzásba visszük. A bőrünk csak jobban kiszárad, a faggyú mirigyek zsírtermelése felgyorsul, és ennek a következménye --> zsírosabb bőr. Enyhe, szappanmentes arctisztítóval tisztítsd reggel és este, utána vizes alapú hidratáló krémmel kend be a bőröd.

2.) A babaolaj is jó megoldás a szem körüli smink eltávolítására. Nem igaz!!!!
     Egyáltalán nem jó erre az érzékeny területre, mert vékony filmréteget hagy maga után, irritálhatja a kötőhártyát. Mindig speciális lemosóval tisztítsd le a szemed!

3.) A köröm fehér foltjait, a kalciumhiány okozza. Nem igaz!!!!
    Azok a kis apró fehér pöttyök gyakran a körömágyba rejtve tűnnek fel, ezért gyakran feltételezik, hogy valami belső folyamat eredménye. Az igazság az, hogy a kis fehér foltok a "köröm-trauma" jelei, kis horzsolások, melyek akkor keletkeznek ha felsérted a körmöd, vagy beütöd a körömágynál.  Ezek a kis foltok akár hónapokig is ott maradhatnak. A dehidratáció is gyenge körmökhöz vezethet. Ezért fontos a napi 2-3 liter folyadék a szervezetünknek, hogy a bőrt elég nedvességhez juttathassa.

4.) A szempilla göndörítéstől kihullhatnak a szempilláid. Nem igaz!!!!
    Ez attól függ, hogy hogyan használod. Hosszú, csábos szempillák mindig is elengedhetetlen kellékei voltak a szépségtrendnek. A szempilla göndörítő mára már a sminkes táskánk egyik kötelező tartozéka lett. Olykor-olykor bizony hallani olyan történeteket, hogy minden nap göndörítik a szempillákat, és ha egy kis időszakra befejezik, akkor el kezd kihullani a szempillájuk, gyengék, ritkák lesznek és ezen már a szempillaspirál sem segíthetett. Ezen azonban könnyedén segíthetünk. Első tipp, hogy nem göndörítsük minden nap a pilláinkat, azoknak is kell egy kis pihenés, ugyanúgy mint a hajnál. Ne vasaljuk minden nap, mert töredezett, száraz hajat kaphatunk. De ha minden este vagy minden 2. este egy kis vazelinnel bekenjük miután lemostuk a spirált, akkor reggelről-reggelre puhább szempillákat kaphatunk és segít visszaállítani a pilla eredeti állapotát. :)

5.) Vörös rúzs optikailag sárgítja a fogakat. Nem igaz!!!!
    Egyik szín sem olyan amiről ki lehet mondani,hogy ez akkor most sárgítja vagy éppen fehéríti a fogakat. Nem a szín számít, hanem ami bennük van. Ugyanis ha egy vörös rúzs kicsit sárgásabb tónusú , akkor az kicsit optikailag sárgítja a fogakat. De ha fehér vagy kékes, akkor fehéríti. 

6.) A korrektor legyen néhány árnyalattal világosabb az alapozónknál, bőrünknél. Nem igaz.!!!! Nem a korrektor színe befolyásolja hogy mennyire fogja eltüntetni a karikákat, bőrhibákat. Soha ne használunk se a karikákra, sem pattanásokra világosabb korrektort, mert az nem csak a bőrünktől,de az alapozónktól is eltér, és ezzel inkább csak jobban felhívjuk rá a figyelmet mint sem eltüntetnénk.

7.) A szempillaspirált 3 hónap után ki kell dobni, valamint az összes többi sminkterméket. Nem igaz!!!
   A termék jelezni fogja nekünk, hogy mikor van itt az a pont, hogy ennyi volt. Megváltozik a termék állaga, minősége esetleg az illata/szaga is, vagy már nem úgy funkcionál mint régen. De most képzeld el. Megveszel egy Coastal Scents palettát, és annak az összes színét próbáld meg úgy elhasználni 3 hónap alatt, hogy könnyedén ki tudd dobni. Hülyeség.. :)




Ezek egy másik blogról vannak,de én is ugyanígy egyetértek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése